dijous, 26 de gener del 2012

Tolerar el populisme

Viktor Orbán, primer ministre d'Hongria
La democràcia hongaresa trontolla i Brussel·les ha necessitat més d’un any de desafiament per part del govern de Viktor Orbán per dir que ja n’hi ha prou. En aquest llarg camí fins el Tribunal de Luxemburg hi ha hagut tancaments de mitjans de comunicació, fugida d’inversors estrangers, ingerències sobre la judicatura, advertències del Fons Monetari Internacional i manifestacions als carrers de Budapest. La UE ha permès que els deliris de poder d’Orbán anessin massa lluny.
Els líders europeus semblen instal·lats en la tebior permanent quan es tracta de criticar un dels seus socis. Porten anys tolerant el populisme de Silvio Berlusconi, Vaclav Klaus o dels Kaczynski, i acceptant a taula governs investits amb el suport de l’extremadreta. Corren el risc de malmetre la democràcia europea.

* bitllet d'opinió publicat al diari ARA

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Però, la pròpia Unió Europea tolera cops d'Estat -ells diuen revoltes- a Líbia, a Ucraïna, que desemboquen en assassinats i guerra, també va participar d'alguna manera -mitjançant els seus membres més descarats i amb set de rapinya- a la invasió de l'Iraq i la posterior guerra que va desfermar. A més de permetre Israel seguir fent el genocidi contra els palestins.
Així que la Unió Europea, desafortunadament, no té cap autoritat moral per posar-se com a exemple a seguir per als seus membres.

Maspons ha dit...

A mi em fa també por l'extrema esquerra.

Perdoneu que aprofiti per si teniu l'amabilitat de contestar-nos si a la resposta a la pregunta de Ripollet Qui mana a Europa? és molt desencaminat contestar : La Maçoneria.
És obvi que té poder, però fins a quin punt?
Moltes gràcies.